Büyükşehir, Kapıdağ'daki mahallelerin yollarını onardı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize bağlı mahallelerin yolları onarıldı.
Erdek Haber
Yayın: 22 Eylül 2014 - Pazartesi 22:30
Güncelleme: 22 Eylül 2014 22:30
Büyükşehir, Kapıdağ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize bağlı mahallelerin yolları onarıldı.
Erdek-Kapıdağ Yarımadasında yer alan mahallelerin bozuk olan yolları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerce tadilattan geçirildi.
30 Mart 2014’ten itibaren Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla mahallelerin (köy) yollarının Büyükşehir Belediyesinin bünyesine alınmasıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı personel ve iş makinalarının çalışmalarıyla ilçemize bağlı mahalleye dönüşen köy yollarının onarılması işlemi tamamlandı.
Yaklaşık 3 haftadan bu yana devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Kapıdağ Yarımadasındaki köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerindeki asfalt ve stabilize yollar ile yol kenarlarındaki hendekler ile zeytin bahçelerine giden ara yolların onarılması yönünde mahalle halkından kendilerine talep geldiğini bildirdi.

Vatandaşlardan gelen talepler üzerine, kendilerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını belirten AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever, Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yolların onarılması için gönderilen iş makinaları eşliğindeki ekiplerin çalışmalarını bitirdiğini ifade etti.
Sever, devam eden açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kapıdağ Yarımadasındaki, İlhan-Doğanlar, Turan-Ormanlı, Ormanlı-Ballıpınar, Çayağzı-Kestanelik, Kestanelik-Çakıl, Çakıl-Karşıyaka, Karşıyaka-Dalyan-Tatlısu-Aşağıyapıcı-Hamamlı Mahallelerini birbirine bağlayan tüm asfalt yolların iş makinaları ile onarıldı.”
Kış mevsiminde olası yaşanabilecek sel baskınlarına karşı da onarılan yolların kenarlarına hendekler açıldığını işaret eden Sever, onarılan yollarda çevre düzenlemesi ile su kanallarının temizliğinin yapıldığını sözlerine ekledi.
Tüm çalışmalarda, 2 grayder, bıçaklı ve 1 kepçe kullanıldı.

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi